Werkplek als communicatiemiddel

Ja het werkt echt! Je werklocatie als ‘communicatiemiddel’… Hoezo? Je bedoelt een folder of iets dergelijks? Nee gewoon stenen…, een gebouw! Een gebouw dat op de goede plek staat, oud is, een fraaie geschiedenis herbergt, in een bruisende omgeving. Mensen, klanten kicken daarop. Ze vinden het mooi dat je bedrijf hier zit en willen er ook graag zijn.

Dat mij dat nu is overkomen. Nooit over nagedacht. Het is als vanzelf gegaan. Van een vast baan werd ik zelfstandig en om praktische redenen begon ik thuis. Een kamer boven. Heerlijk werken. Klanten thuis ontvangen was alleen niet handig. In de huiskamer tussen alle huiselijke beslommeringen. Dat heb ik maar een paar keer gedaan. Dan maar naar het café om de hoek. Ondanks de vele contacten die communicatiewerk met zich meebrengt, zit je toch alleen in die voormalige slaapkamer. Vlakbij de wasmachine, droogtrommel en strijkbout. Je snapt het al. Aan het einde van de dag had ik hard gewerkt, maar effectief te factureren uren? Nee, na verloop van tijd werkte dat bij mij niet meer.

En dan loop je min of meer toevallig tegen een kantoor op waarmee je direct een klick hebt. Samen met andere zelfstandigen (12) in de communicatie 5 hoog in de voormalige apparatenfabriek van Philips. Veel licht, industrieel, skyline van Eindhoven vanaf je bureau, iedere dag gebeurt er iets nieuws in de omgeving, veel interactie met je collega’s. En enthousiaste klanten. Zo’n ‘communicatiemiddel’ werkt…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *