Smartphonaria

Wat is het toch fijn als techniek je ten dienst kan zijn. We hebben allemaal een smartphone, waar we het stadium van bellen allang voorbij zijn. We zijn sociaal en appen, facebooken, instagrammen en snapchatten wat af. We zoeken de beste aanbieding en bestellen digitaal, zo ook onze wekelijkse boodschappen en met een paar vegen op het scherm vragen we een herhalingsrecept aan. Is dat nu alles?

Nee, van heel veel zaken maken we nog geen gebruik. Denk aan beeldbellen en betalen met je smartphone, het kan allemaal. En dan NL-Alert, waarbij (als je toestel goed is ingesteld) aanwijzingen krijgt in geval van een calamiteit! Het is nog niet zolang geleden dat daarvoor een geluidswagen in stelling werd gebracht.

En dan dat nieuwe snufje wat me vorige week ter ore kwam. Bewegend beeld om met elkaar te delen in bijvoorbeeld een bedrijfsomgeving of een instructiefilmpje naar patiënten die een operatie moeten ondergaan. Deze tool maakt het mogelijk op een zelfgekozen moment, gelijktijdig een filmpje te sturen naar de smartphones van een specifieke doelgroep. Gerichter kan niet, toch?

Dat gaat via een van te voren te installeren app (geen account flauwekul!). Met een call2action button is interactiviteit mogelijk, en kan de ontvanger reageren, bijvoorbeeld door enquêtevragen te beantwoorden. Gerichter communiceren gaat bijna niet. Ik kijk nu al uit naar een ‘operatie’, om deze tool te ervaren. Maar ik zie vooral nog meer toepassingen in de interne communicatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *