Die proefballon gaat niet op!

Ik laat ook wel eens een proefballonnetje op, maar dat heeft meestal geen consequenties. Hoogstens een enkele collega die me meewarige aankijkt of een heleboel enthousiaste gezichten die verwachtingsvol hopen op de volgende woorden: ‘Ja, dat pak ik wel op! Dus ik ben er wel een beetje voorzichtig mee geworden. In tegenstelling tot anderen…

Zie Michael O’leary, de oprichter en chief executive van prijsvechter Ryanair. Niet dat hij met ballonnen zijn klanten wil gaan vervoeren, dan hadden we daar meteen de grap van ingezien. Nee, hij zou binnen afzienbare tijd starten met vluchten naar Amerika. Wie wil nu niet voor € 14 naar New York?

De grote luchtvaartmaatschappijen raakten meteen in de stress. Een paar weken na deze berichten borrelde in de media op dat Rayanair nog geen grote jumbojets in bestelling had genomen. Over het algemeen is het met die apparaten niet, vandaag bestellen en morgen leveren, daar gaan wat jaren overheen.

Rayanair moest al snel toegeven dat dit proefballonnetje niet op ging. De draai die ze eraan gaven is dat er sprake was van ‘miscommunicatie’ … tussen de pr-afdeling en de media. Wat een slap excuus O’leary, die bekend staat om zijn proefballonnetjes. Kennelijk om even de knuppel in het hoenderhoek te gooien of de behoefte aan wat (gratis)reclame voor zijn bedrijf. Ik weet het niet. Maar wel een beetje flauw om anderen daarvan de schuld geven.

Overigens is het oplaten van proefballonnen van iedere dag en iedereen. Dat maakt het voor de argeloze lezer wel lastig om werkelijkheid en fictie van elkaar te onderscheiden.

Ik zou O’Leary en andere ballonoplaters graag willen verwijzen naar www.dieballongaatnietop.nl waarbij wordt gepleit om op te houden ballonnen op te laten gaan. Dit vanwege de schade aan de natuur, want ballonnen die worden opgelaten komen ook weer ergens beneden! Misschien kan hij daar lering uit trekken zodat niet zoveel krantenpapier wordt vervuild met zijn spreekwoordelijke proefballonnetjes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *