De juiste keuzes maken

Werken is eigenlijk de hele dag keuzes maken, dat is niets nieuws. Maar maak je ook de goede keuzes? Ik deze keer niet of toch? Het begon bij die lading mail die ik moest doorploegen: group updates, cursusaanbiedingen, business voorstellen met flink wat profit, gratis deelnames, nieuws van je provider en gewone mail. Ik probeer zoveel mogelijk commerciële troep te weren maar er komt steeds weer nieuwe bij. En daarbij wil ik dagelijks bijna alle mails wegwerken. Lekker overzichtelijk.

Dan zie ik in een flits een uitnodiging voor een lezing over new leadership met onder andere Ahmed Aboutaleb en Stedman Graham. Nu als relatie slechts € 55. In een split second beslis je dat die in de prullenbak dumpt…

Heb ik daar goed nu goed aangedaan? Die twijfel krijg ik als ik later iets lees over de speechwriter van Obama in de Volkskrant en de link leg met die uitnodiging. Verhip dat heb ik dus laten liggen. Bij het weekendontbijt heb ik het er over en krijg ik meteen repliek. ‘Dat je daar niet naartoe gaat, lijkt mee een eenmalige kans! Geef je alsnog op!’

In de prullenbak die oude mail ophalen, maar de aanbieding is voorbij. Dan maar het volle pond betalen (€ 150!). Nog even op de website van Stedman Graham kijken. Hij blijkt een behoorlijke staat van dienst te hebben met veel boeken op zijn naam. Hij is ook de man van en achter Oprah Winfrey. En hij heeft het podium gedeeld met wereldleiders als Bill Clinton, Barack Obama en Nelson Mandela. Maar dat is iets anders dan speechwriter…

Nog even Googlen op speechwriter Obama en dan blijkt dat Jon Favreau, 32 jaar jong, de enige echte is. Dus ik heb helemaal niets gemist. Ik ben wel een uur verder met dat uitzoeken. Daarentegen ben ik ook wat wijzer geworden, want ik stoot zomaar op the five rules of storytelling van Jon. Ik ga ze niet allemaal opsommen maar 1 wil ik je deze niet onthouden: There is no persuasion without inspiration!

Uitleg: Emotion is the most important element of motivating an audience, according to Favreau: “The best way to connect with people is through stories that are important to people’s lives. In the victory speech in 2008 we had a clear message: sometimes change can come slow, but change is always possible and history has proved that.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *