Thought Leadership iets voor jou?

Weet ik veel…. Dan moet je eerst weten wat het is. En dan je conclusies trekken. Nou ja, zo simpel ligt het niet. Ik dat handzame boekje lezen over dit onderwerp van o.a. Mignon van Halderen, docent Fontys Eindhoven. En meteen ook een lezing van haar bijgewoond via communicatieclub CC03.

Ik weet nu dat je Thought leader kan worden als je een ‘novel point of view’ kunt bedenken en uitdragen. Als het dan ook nog kan worden vertaald naar concrete ideeën en oplossingen, dan creëert dat voor een bedrijf waarde voor medewerkers, klanten en stakeholders. Philips doet dat met Active Aging. Daarmee signaleert Philips als het ware een maatschappelijke probleem. Veroudering is tenslotte een gezapig proces dat geassocieerd wordt met een slechte gezondheid. Aan dat beeld kan Philips wel een positieve bijdrage leveren. Een proces van jaren werken aan het het opstellen van een uitgekiend netwerk, seminars, onderzoeken, kennis uitwisseling, bloggen, enz. Zonder daarbij een heel prominente rol op te eisen. Eigenlijk een vorm van maatschappelijk positioneren van een bedrijf… Niet meer en niet minder.

De voorbeelden die ik gezien en gehoord heb, zijn van commerciële bedrijven. Hoe zit dat met non-profit bedrijven? Die zijn tenslotte, gezien hun taken, al maatschappelijk geëngageerd. De stap naar een Thought Leadership is misschien wel heel makkelijk gemaakt. Ik ken alleen niet de voorbeelden. Ligt hier een braakliggend terrein? Met de kennis opgedaan in het bedrijfsleven zou deze sector aardige ‘klappen’ kunnen maken.

Dus toch iets voor jou? Ons? Mij?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *